fbpx
Podela novogodišnjih paketića
децембар 31, 2020
Konkurs „Evropa i ja“
фебруар 19, 2021
Podela novogodišnjih paketića
децембар 31, 2020
Konkurs „Evropa i ja“
фебруар 19, 2021
Prikaži sve

Evropa i ja

Tradicija novogodišnjih rokovnika bila je svojevremeno široko rasprostranjena promotivna praksa. Ovih godina, obogaćenu informativnim i vizuelnim porukama, srećemo je kao jednu od inovativnih propagandnih strategija. Kao jedno od ovakvih redizajniranih izdanja koje se publikuju uoči Nove godine, u Srbiji jedanaesti put izlazi Evropski dnevnik.

Ovaj rokovnik, osim što je praktično organizovan za beleške i planiranje obaveza, daje i iscrpne informacije o istorijatu Evropske unije, njenim članicama, institucijama i vrednostima, kao i o odnosu Srbije i EU. Pošto je planer namenjena srenjoškolcima, tu su i podaci o edukativnim progrima, stipendijama i drugim mogućnostima nastavka školovanja u nekoj od zemalja članica.

Navedeni su i detalji vezani za konkurs „Evropa i ja“ koji Evropski dnevnik raspisuje svake godine. Učenici Privatne gimnazije“ANTONI MP BARILI“ su prošle godine školske godine učestvovali na ovom konkursu. Tako će biti i ove, 2020/2021.

Učenici imaju rok da do 31. januara predaju timske ili individualne radove. Teme su aktuelne i organizovane u okviru nekoliko ponuđenih fokusa . Autori najuspešnijih radova imaće priliku da u okviru posebnih programa putuju u jednu ili više zemalja Evrope ili, specijalno ove godine, zbog epidemiološke situacije, alternativno odaberu adekvatan novčani iznos.

Detalji konkursa mogu se naći na www.evropskidnevnik.rs

Enrollment / Зачисление