parallax background

BILINGVALNI PROGRAM

MODEL

Model dvojezične nastave je organizovan po modelu sličnom u svim dvojezičnim školama u Srbiji. Osim dodatnih časova engleskog jezika nedeljno i posebnog programa u odnosu na ostala odeljenja, u okviru dvojezične nastave učenici prate i nastavu ostalih predmeta na engleskom jeziku. Primarni cilj dvojezične edukacije jeste uspostavljanje kvalitetnog i konkurentnog modela obrazovanja koji primenjuje nastavni plan i program na moderan i međunarodno priznat način.

NASTAVA

 

Nastavom u Nacionalnom programu realizujemo savremeni koncept obrazovanja po jedinstvenom modelu i to na sledeći način

• Od 8:30 do 17:00 je radno vreme škole
• Od 8:30 do 9:00 koordinacijom i blagovremenim informisanjem svih učesnika nastavnog procesa svakodnevno se pripremamo za uspešan početak školskih aktivnosti.
• Od 9:00 do 14:00 počinje redovna nastava i završava se, u zavisnosti od broja časova

• Učenici biraju predmete na englerskom jeziku (fizika, matematika, sociologija, filozofija i istorija) pored svakodnevnog izučavanja engleskog jezika i knjizevnosti

Mentorski rad od 14:30h do 16.30, podrazumeva :

• Lakše savladavanje osnovnih zahteva nastavnih programa sa jezičkim kompetencijama
• Brži napredak učenika koji nemaju dovoljno znanja iz određenih oblasti

866933_school-textbooks_512x512

CILJ BILINGVALNOG PROGRAMA

Glavni cilj dvojezične nastave jeste pružanje učenicima ne samo stručne kompetencije- ovladavanje stručnom terminologijom, u svakom pojedninačnom programu, nego i odličnu jezičku i komunikacijsku kompetenciju.

Strani jezik postaje sredstvo za sticanje jezičkih i nejezičkih znanja i veština, a srpski i engleski jezik se ne isključuju, već se dopunjuju osim obaveznih i izbornih predmeta koje propisuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Stoga su naši učenici nakon završene gimnazije spremni za nastavak školovanja u inostanstvu bez ikakvih poteškoća.

Nivo stečenog znanja stranih državljana isti je kao i kod domaćih državljana jer im su materija i nastavni planovi i programi u potpunosti prilagođeni tako da se njihovo školovanje ni po čemu ne razlikuje u tom smislu od domaćih državljana.

upis krug
globe_flags

PROFESORI U BILINGVALNOM PROGRAMU

U saradnji sa ambasadama u našoj zemlji organizujemo razmene učenika čime im omogućavamo da znanja stranih jezika stečena u našoj školi dodatno usavrše boravkom u inostranstvu i time svoje jezičke kompetencije podignu na jedan viši nivo. Posebna pogodnost za učenike Filološke gimnazije je u tome što imaju mogućnost da paralelno pohađaju i IT gimnaziju za računarstvo i informatiku čime svoju jezičku kompetentnost podižu na jedan viši nivo koji im omogućava uspešno praćenje savremenih trendova u obrazovanju.

PREDNOSTI UPISA U NAŠU ŠKOLU

Izaberi svoj smer!

DRŽAVNA MATURA

Veliki izazov koji se postavlja pred učenike novih generacija je polaganje državne mature pa je stoga veoma važno koju školu ćete odabrati za Vaše dete. Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu i posebno modeliranim  programima  pripremamo učenike da veoma uspešno ispune sve obrazovne zahteve koji su neophodni za ostvarenje tog cilja. Svi naši učenici se s lakoćom upisuju na državne univerzitete u zemlji i inostranstvu  što govori o kvalitetu obrazovanja koji pružamo i čijem usavršavanju konstantno težimo.