FILOLOŠKA GIMNAZIJA

„Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrediš“

Kao gimnazija susrećemo se sa sve većim interesovanjima učenika da svoje obrazovanje nastave u inostranstvu, kao i sa sve većom tendencijom dolaska inostranih firmi na naše tržište i, samim tim, mogućnosti zaposlenja u tim kompanijama. Nastavni plan i program za smer obdarenih učenika u filološkoj gimnaziji realizuje se po najvišim standardima, po uzoru na internacionalne privatne škole.

Za 350€ mesečno (za sve smerove) dobijate filološku gimnaziju,
dok za jedan običan kurs jezika dajete od 5.000 do 10.000 dinara

Mogućnost izbora prvog jezika

ENGLESKI JEZIK

JAPANSKI JEZIK

NASTAVA

 

Nastavom u Nacionalnom programu realizujemo savremeni koncept obrazovanja po jedinstvenom modelu i to na sledeći način

• Od 8:30 do 17:00 je radno vreme škole
• Od 8:30 do 9:00 koordinacijom i blagovremenim informisanjem svih učesnika nastavnog procesa svakodnevno se pripremamo za uspešan početak školskih aktivnosti.
• Od 9:00 do 14:00 počinje redovna nastava i završava se, u zavisnosti od broja časova

Mentorski rad od 14:30h do 16.30, podrazumeva :

• Lakše savladavanje osnovnih zahteva nastavnih programa
• Brži napredak učenika koji nemaju dovoljno znanja iz određenih oblasti

866933_school-textbooks_512x512

Školski program je podeljen na dva ciklusa.

 

  • Utorak i četvrtak su dani u kojima preovladavaju prirodne nauke kako bi učenici stekli sveobuhvatnije, povezano, znanje iz fizike, matematike, biologije i hemije.
  • Ponedeljak i sreda su dan u kojima je akcenat na društvenim naukama dok je petak rezervisan za umetnost i fizičku kulturu.


Za učenike filološke gimnazije akcenat je stavljen na usvajanju jezičkih kompetencija kroz sinergiju i izučavanje prirodnih i društvenih nauka.
Uz ovakvu nastavu učenik je garantovano uspešan, uči bez stresa, školovanje mu je zadovoljstvo i ne želi da beži od škole i obaveza.

CILJ PROGRAMA FILOLOŠKE GIMNAZIJE

PREDNOSTI UPISA U NAŠU ŠKOLU

Izaberi svoj smer!

GOSTOVANJE PROFESORA IZ INOSTRANSTVA

Tokom cele školske godine obezbeđen je rad sa gostujućim profesorima iz inostranstva. Nudimo i dodatni izbor stranih jezika kao što su kineski, arapski, ruski ili neki drugi jezik po izboru učenika ukoliko postoji dovoljno zainteresovanih.

CERIFIKATI I PRAKSA

Učenici se osposobljavaju za polaganje ispita i dobijanje sertifikata u nekim od eminentnih jezičkih centara. Obezbeđena im je praksa u prevodilačkim centrima i školama stranih jezika.

RAZMENA UČENIKA

U saradnji sa ambasadama u našoj zemlji organizujemo razmene učenika čime im omogućavamo da znanja stranih jezika stečena u našoj školi dodatno usavrše boravkom u inostranstvu i time svoje jezičke kompetencije podignu na jedan viši nivo. Posebna pogodnost za učenike Filološke gimnazije je u tome što imaju mogućnost da paralelno pohađaju i IT gimnaziju za računarstvo i informatiku čime svoju jezičku kompetentnost podižu na jedan viši nivo koji im omogućava uspešno praćenje savremenih trendova u obrazovanju.

DRŽAVNA MATURA

Veliki izazov koji se postavlja pred učenike novih generacija je polaganje državne mature pa je stoga veoma važno koju školu ćete odabrati za Vaše dete. Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu i posebno modeliranim  programima  pripremamo učenike da veoma uspešno ispune sve obrazovne zahteve koji su neophodni za ostvarenje tog cilja. Svi naši učenici se s lakoćom upisuju na državne univerzitete u zemlji i inostranstvu  što govori o kvalitetu obrazovanja koji pružamo i čijem usavršavanju konstantno težimo.

Barili-baner-12-godina_red

VASPITNO-OBRAZOVNE KOMPETENCIJE

Ciljevi i zadaci obrazovanja i vaspitanja su sticanje opšteg obrazovanja i vaspitanja i priprema za sticanje daljeg. Od ove godine posebno se stavlja akcenat na novu filozofiju obrazovnog cilja. Srednjim obrazovanjem i vaspitanjem ostvaruje se: