fbpx
inno school
PROJEKAT InnoSchool
фебруар 17, 2020
rec direkota
MOMAK PUN VERE
март 10, 2020
inno school
PROJEKAT InnoSchool
фебруар 17, 2020
rec direkota
MOMAK PUN VERE
март 10, 2020
Prikaži sve

Evropski dnevnik

evropski dnevnik

evropski dnevnik

EVROPSKI DNEVNIK

Evropski dnevnik je krajem prošle godine objavio konkurs „Evropa i ja“ kako bi na taj način proslavili deceniju postojanja, a naši učenici ostvarili su učešće radom koji su nazvali "Ko smo i šta smo?"

Tim učenika od prvog do trećeg razreda, je uz podršku profesorke filozofije i građanskog vaspitanja Svetlane Marjanov, napravio rad u video-formatu, na temu "Životna sredina i klimatske promene", kao i "Evropska unija u tvom svakodnevnom životu".

Evropski dnevnik je publikacija koja ima za cilj što bolje informisanje o Evropskoj uniji (EU), njenim vrednostima i mogućnostima koje vam pruža. Ovo je deseti put da je Evropski dnevnik objavljen u Srbiji, a samim tim je konkursom "Evropa i ja" proslavljen jubilej. Ovaj svojevrstan informativni vodič, osim učenicima i učenicama, može da posluži i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo. Evropski dnevnik pokriva širok spektar tema od nastanka EU i njenih institucija, preko ekologije, ljudskih i manjinskih prava, zajedničkog tržišta i valute EU, do mogućnosti za nastavak obrazovanja u nekoj od zemalja članica EU. Poseban deo posvećen je odnosu Srbije i EU koji ima za cilj da učenicima i učenicama približi proces pregovora o pristupanju Evropskoj uniji. U Dnevniku, se može saznati više o putovanjima, studijama i studentskim razmenama, fondovima i stipendijama, volontiranju i učenju jezika, o onome što vas čeka kada Srbija bude članica EU, kao i o životu vršnjaka u drugim zemljama Evrope.


Enrollment / Зачисление