fbpx
NPL-radionica
NLP radionica
октобар 24, 2019
slava sveti sava
Proslava školske slave Svetog Save
фебруар 10, 2020
NPL-radionica
NLP radionica
октобар 24, 2019
slava sveti sava
Proslava školske slave Svetog Save
фебруар 10, 2020
Prikaži sve

Ekskurzija – Zlatibor

Ekskurzija Zlatibor

Ekskurzija Zlatibor

NPL RADIONICA

Ove godine učenici naše škole opredeli su se za odlazak na ekskurziju na prelepi Zlatibor. Planina Zlatibor poznata po svojoj lepoti najlepša u vreme vegetacije, u periodu kada smo je obišli pružila nam je uživanje u divnim sunčanim danima i svežini vazduha koji nam je dobro došla posle zagušljivog beogradsko smoga. Smešteni u predivnom hotelu karakterističnom po kulinarskim specijatetima veštine kuvara, ugostili su nas profesionalni radnici i gazda hotela koji je sa razumevanjem pravog domaćina uveličao naš boravak.Svakodnevnim kilometarskim maršom prevazišli smo sve prepreke lenjosti gradskog života, prepešalili smo do vrhova Tornika i predivnih krajolika Zlatara svim danima boravka.

Obišli Spasića pećinu, predivne vodopade i Etno selo Sirogojno, učenici su pored uživanja naučili istoriju i kulturu, povezali geografske i fizičke pojmove, uz pesmu koja se orila, prepustili svoj mladelački duh u kreativnom opuštanju, da znanje jeste prirodno osećanje našeg uma,srušili paradigme o tome da je profesor i direktor strog, već brižan i pravičan svakodnevni deo njihovog života koji menja njihove navike na bolje, zarad njih samih.

Bilo je lepo i korisno i ponovićemo sigurno u nekom drugom istraživanju predela naše bogate zemlje Srbije, koju volimo samo ako upoznamo kako je lepa i puna istorije, kako je jedinstvena i posebna jer mi u njoj živimo.
Enrollment / Зачисление