DRUGI O NAMA

 

Dragan Pleskonjić


U Privatnoj gimnaziji Barili vidimo velike mogućnosti za sticanje znanja potrebnog za uspešne studije, kao rezultat velikog truda i zalaganja profesora i ostalog osoblja gimnazije i to u svakom pogledu. Kako kroz redovnu tako i dodatnu nastavu, gostujuća predavanja stručnjaka i vannastavne aktivnosti, učenici stiču priliku da prodube i prošire svoja znanja iz različitih oblasti. Povoljan ambijent i radna atmosfera, u malim grupama učenika, daju značajnu prednost u radu i mogućnost da profesori posvete više vremena i pažnje svakom učeniku. U situacijama kada mi kao roditelji imamo pitanja i predloge, uvek su otvoreni i spremni za razgovor i pomoć. Kao posebna vrednost mogu se istaći različite vannastavne aktivnosti, kao što su posete kulturno-umetničkim institucijama uz stručno vođstvo i mentorstvo. Iako “mlada” ova gimnazija je na dobrom putu da izgradi renome koji imaju veoma poznate privatne gimnazije u zemljama sa dugom tradicijom privatnih škola.

Dragan Pleskonjić

Danijela Šormaz


Škola je odlična za decu koja su uspešna u vannastavnim aktivnostima. Nastavni kadar izlazi u susret tako što izostajanje iz škole zbog ulaganja u svoje talente nadoknađuje detetu individualnim radom uz visok nivo obrazovanja.Moj sin je profesionalni vaterpolista. Uz puno sati treninga i potpunim zalaganjem za vaterpolo, omogućeno mu je da bez presinga, sa voljom za učenje, dođe do odličnog uspeha, kako u sportu tako i u školi. Preporučujem od sveg srca školu svakom detetu, a posebno deci koja žele napredak i u svojim talentima i u obrazovanju. Sve pohvale nastavnom kadru koji se potpuno posvećuje svakom učeniku i podržava želje mladih ljudi da budu uspešni sportisti.

Danijela Šormaz

Suzana Mančić


Svoju ćerku sam upisala u privatnu gimnaziju Barili jer sam bila nezadovoljna tretmanom koji je moje dete imalo u državnoj gimnaziji. Ovde joj je pruženo pažnje, razumevanja za njene vanškolske aktivnosti i nastavno osoblje je našlo pravi pristup tinejdžeru na početku 21. veka. Neguje se drugarski odnos sa profesorima, a u isto vreme se ne narušava njihov autoritet, sa učenicima se dovoljno radi na času, po savremenim metodama, odeljenja su mala pa profesori svakom učeniku mogu da se posvete, da otkriju njihove talente i sklonosti. Takođe sam zadovoljna saradnjom sa roditeljima jer nijedan izostanak ili zakašnjenje ili bilo koji problem ne prođe, a da se roditelj ne obavesti. Svoju ćerku sam upisala u gimnaziju Barili jer znam da će škola učiniti sve da se potpunosti spremi za upis na fakultet.

Suzana Mančić

dr Miloš D Jovanović dipl inž.


Privatna gimnazija „Milena Pavlović Barili“ jeste najprijatnije iznenađenje koje kao roditelj srednjoškolca jesam iskusio. Moja ćerka je redovni učenik ove gimnazije od prve godine. Ne mogu da nabrojim stresne situacije i trenutke koje je tokom osmogodišnjeg školovanja dete doživljavalo. Od nerazumevanja nastavnika do omalovažavanja i brutalnog iživljavanja i školske segregacije. Prelazak u privatnu gimnaziju „Milena Pavlović Barili“ preporodio je moje dete. Počela je da uživa u školskim aktivnostima. Posebno želim da napomenem prijatan ambijent, rad u malim grupama i nesebičnu svakodnevnu pomoć. Od samog početka školovanja u provatnoj gimnaziji „Milena Pavlović Barili“ dete je steklo ogromno samopouzdanje. Oslobodilo je svoje talente. Razvilo zdravu logiku i želju za dokazivanjem i učenjem. Školske obaveze više nisu bile opterećenje već radost i zadovoljstvo. Tokom dosadašnjeg školovanja dete je ne samo napredovalo već i u potpunosti razvijalo svoje talente i kapacitete. Tokom školovanja dosad je moje dete izdalo zbirku pesama, učestvovalo na više takmičenja i studija. Postalo je polaznik regionalnog centra za telente u oblasti hemije i uspešno završilo Vinčinu školu hemije uz sve pohvale predavača. Sada priprema drugu zbirku pesama i privodi kraju naučni rad iz hemije kojim namerava da se takmiči na republičkom takmčenju talenata. Posebno podvlačim da sam povremeno testirao znanje svog deteta sa znanjem ostalih srednjoškolaca i sa zadovoljstvom sam primetio da moje dete poseduje funkcionalno kvalitetnije znanje iz svih oblasti u odnosu na najbolje đake državnih gimnazija. Znanje koje je moje dete steklo je funkcionalno stabilno i stečeno u sklopu interaktivne nastave. Sve ovo ostvareno je uz mnogo manje napora i putem kvalitetnijeg kontinuiranog rada. Stoga mogu samo sa zahvalnošću da se izrazim prema kolektivu Privatne gimnazije „Milena Pavlović Barili“

dr Miloš D Jovanović dipl inž. el.

Isidora Bjelica


Ako se ima u vidu da nam je oboje dece išlo jedan period života u školu Milena Pavlović Barili, možemo da kažemo da smo kao roditelji bili prezadovoljni i u svakom pogledu i kada je u pitanju pedagoški rad, ali i obraćanje pažnje na svako dete i njegovu  posebnost. U traganju za školom koja stavlja decu na prvo mesto promenili smo nekoliko privatnih i državnih škola, pa samim tim i  imamo uvid koliko je Milena Pavlović Barili superiornija i bolja i kako se tamo rešavaju svakodnevne dileme i problemi dece. Ona sa jedne strane donosi profesionalnost koju imaju državne škole, a sa druge strane pored onog mira i sigurnosti koju inače donose  privatne škole ona kod dece razvija sabornost, a ne potrošački mentalitet u kome je sve u novcu što je nama posebno bilo važno. Bez  obesti, bez nebrige sa punom odgovornošću i emocijama. Privatna gimnazija “Milena Pavlović Barili” pravi je izbor za našu ćerku koja od septembra kreće u prvi razred.

  mr Isidora Bjelica